Knapriga Jordnötsbollar med choklad

En gång sa min vän Annika till mig att hon ville testa göra chokladbollar med jordnötter i.
Den tanken fastnade på min näthinna. Igår köpte jag Jordnötssmör och mekade ihop ett recept inspirerat av Annikas tanke som blev så gött så jag ville skjuta mig själv. Och jag var även så flitigt att jag måttade allt jag slängde ner i smeten, för att underlätta självaste receptskrivnings processen sedan.


Här är receptet, varsågod!

1 dl jordnötssmör
1 msk rumsvarmt smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk vatten
3 msk kakao
2 dl havregryn
100 g hackad mörkchoklad, eller 50 g mörk- och 50 g mjölkchoklad

rårörsocker och kakao att rulla i

Blanda jordnötssmör, smör, sirap, farinsocker, vaniljsocker, kakao, och vatten till en krämig massa. Tillsätt havregryn och knåda och gegga med fingrarna. Blanda ner den hackade chokladen.
Forma smeten till ca 20 bollar eller fler(beroende på önskad storlek). Rulla sedan bollarna i rårörsocker så hela bollen får ett kristallager. Rulla till sist bollarna i kakao.
Förvara i kylskåp.

Bollarna blir godast om dom bakas en dag i förväg

Ät och njut!


Välkommen till min matblogg!

Här med startar jag en blogg som bara kommer handla om mat. Då slipper ni en massa matrelaterade inlägg i den vanliga bloggen.



RSS 2.0