Morotskaky

Detta är receptet på den ultimata morotskakan. Oerhört saftig, så ofantligt god. Med denna kaka får du vem som helst på fall! Kakan gör sig bäst efter en natt i kylskåp för den perfekta saftigheten och konsistensen.


2 dl rapsolja eller en annan olja med neutral smak.
3 dl råsocker
5 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl siktat dinkelmjöl (vetemjöl går också bra)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 dl grovt hackade valnötter eller pecannötter

Glasyr
100g rumsvarmt smör
200 g philadelphia ost
3 dl florsocker
saft och skal från en citron

Sätt ugnen på 200*
Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter (cirka 24 cm i diameter)

Vispa olja och socker pösigt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, salt och bikarbonat i en skål och sikta ner i skålen under omrörning. Rör till sist ner nötterna och häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen cirka 40 - 45 minuter. OBS!! ÖVERGRÄDDA INTE.
TORRA MOROTSKAKOR ÄR INTE KUL!

När kakan ser fin ut ta ut den och låt den svalna helt.

Vispa smör lent och mjukt. Vispa ner citronsaft, citronskal och philadelphia ost. Vispa väl och vispa till sist ner florsockret. Bred glasyren över den kalla kakan. Låt kakan vila i kylskåp över natten.

ÄT OCH NJUT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0